Ex-director SIS și un vicepretor de Chișinău, vizați în controalele ANI

0
75

Un fost director al Serviciului de Informații și Securitate al R. Moldova și vicepretorul sectorului Ciocana au ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI), după ce în privința lor a fost inițiat un control.

Funcționarii publici au fost verificați de inspectori în perioada 28-31 decembrie și 4-6 ianuarie, transmite.

Potrivit ANI, pe numele lor Inspectoratul de Integritate a inițiat procedura de control pentru încălcarea regimului juridic al averii și nerespectarea conflictelor de interese.

La fel, în procedurile de control al averii mai este vizat și un șef de secție din cadrul Marelui Stat Major al Armatei Naționale, un fost șef al secției Construcții din Consiliul raional Râșcani și un director de liceu din Capitală.

Totodată, viceprimarul de Edineț este verificat de către inspectorii de integritate pentru un posibil conflict de interese.

De asemenea, un consilier din Consiliul Porumbeni, raionul Cimișlia, secretarul Consiliului Maximovca raionul Anenii Noi, directorul unui liceu din suburbia capitalei și directorul unei grădinițe din raionul Cantemir se află în procedurile de verificare pentru admiterea unor conflicte de interese.

Pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, în vizorul ANI au intrat și primarul satului Floreni din raionul Anenii Noi, dar și inspector vamal din cadrul Serviciului Vamal, un consilier din orașul Sângera, un consilier local din satul Vertiujeni, raionul Florești și un funcționar public din Consiliul Raional Ocnița.

În perioada menționată, inspectorii de integritate au emis 4 procese verbale cu privire la contravenție în care au fost stabilite amenzi în sumă totală de 5.000 de lei.

Un proces verbal de contravenție a fost emis pe numele unui primar din raionul Ialoveni pentru nesoluționarea în termenul legal a stării de incompatibilitate de funcție.

La fel, unui procuror din cadrul Procuraturii Cahul și unui subofițer de patrulare i-au fost stabilite sancțiuni pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. Totodată, un jurist al unei bănci din Capitală a fost amendat pentru împiedicarea activității ANI.

Inspectoratul de Integritate a emis 9 acte de constatare și a eliberat 12 Certificate de Integritate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here