Sfârșitul banilor în numerar: Statisticile care îți arată schimbarea inevitabilă

0
79

La nivel global, în ultimul an, s-a produs o migrare accelerată de la banii în numerar în bani digitali, pe card sau în aplicații de mobil precum Revolut. Trendul va continua în următorii ani.

Tot mai mulți experți preconizează sfârșitul banilor cash. Dacă trendul se menține, până în 2024, aproximativ 1.100 de miliarde de tranzacții digitale se vor efectua anual, conform unui studiu publicat de Business Insider Intelligence. Ca un detaliu de fond, numele analizei citate este ”Moartea numerarului”.

Dacă nu era evident deja, tranziția de la numerar la tranzacții în format digital va afecta modul în care consumatorii, companiile, guvernele, dar și infractorii lucrează cu bani. Ca referință, în 2019, în perioada premergătoare pandemiei, 672 de miliarde de tranzacții digitale s-au efectuat la nivel global. Se estimează că numărul lor va creștere cu până la 64% până în 2024, ajungând la 1.107 miliarde de tranzacții.

În aceeași perioadă, numărul banilor care vor trece granițele statelor va exploda, discutăm de 34.900 de miliarde de dolari, comparativ cu 24.800 de miliarde în 2019. În final, plățile se vor realiza, în marea lor majoritate, cu portofele digitale sau carduri tradiționale. Mai ales în Europa, debitul direct va deveni mai popular. Asta înseamnă că majoritatea facturilor vor fi achitate în mod automat, fără nicio intervenție umană. Sumele necesare vor fi luate direct din conturi, cum se întâmplă în cazul abonaților la Netflix, de exemplu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here