Despre Alegeri Prezidenţiale în Republica Moldova

0
216

Alegeri Prezidenţiale în Republica Moldova… Cetăţenii trebuie iar să aleagă pe cel/cea care promite mai mult?

Cu fiecare ciclu electoral, fie el parlamentar, local, prezidenţial, concurenţii se măsoară în promisiuni, iar după “câştig” caută cu toţii ascunziş în scuze, găsind diferite motive pentru a nu realiza cele promise, argumentând lipsa acţiunilor prin impedimentele puse de oponenţii săi.

De fapt, nu-i acuz atât de GRANDIOASELE promisiuni, sau de lipsă de competenţe de a le materializa, îmi vine să-i reproşez pentru MINCIUNILE pe care le lansează în spaţiul public, şi oamenii, mai încercând să găsească ultima speranţă într-un/o salvator al naţiunii “moldoveneşti”, îi susţin, îi votează.

Minciuna care prinde rădăcini, rodeşte cu fructe lipsite de gust, capacitate nutritivă şi nu doar, minciuna semănată dă roadă cu dezamăgiri greu de suportat.

ACUM, să revenim la politicienii autohtoni, de care se “bucură” această respublică creată şi menţinută artificial, prin ajutoare externe, îndatorări şi banii câştigaţi din munca oamenilor noştri în exterior.

De fiecare dată, unii bolnavi de sindromul Stockholm, cu iz de mazahism, îi duc pe cetăţenii noştri binevol în direcţia spre care din 1940 până în anii 1960, basarabenii erau trimişi cu deasila, fiind lipsiţi de casă, masă şi dreptul la rugăciune, iar copii acestora fiind lipsiţi de cunoaşterea datinilor sale strămoşeşti, patrimoniului cultural al naţiunii sale, a limbii materne şi cunoaşterea darului Divin – Mântuirea.

Alţii, obsedaţi de propria carieră politicianistă, de avuţie, PROMIT bunăstare şi prosperitate, educaţie şi medicină refăcând ECONOMIA, bazată pe parteneriate externe. Eu mă întreb ca şi tânăr care are o vârstă semantică cu acest stat :

– Care Economie? Eu nu am simţit nici măcar miros de economie, în aroma neplăcută a statului care numai în interesul cetăţeanului nu activează. Este vorba despre o castă de copii a foştilor cominternişti, care din lipsă de cunoştinţe, dragoste faţă de neam şi Ţară, merg pe calea pregătită de fondatorii ideologiei “societăţii civice moldoveneşti”, care au mai zidit cândva şi noţiunea de “cetăţean sovietic”, fără apartenenţă etnică şi lingvistică, cultural-civilizaţională.

Eu nu mai am încredere în nici unul din cei care repetă istoria trăită de oamenii de pe acest petic de pământ rupt de Ţară.

Eu cred într-un IDEAL, Reunificarea Ţării, integrarea în spaţiul civilizaţional european, românesc, refacerea adevărului şi desămânţarea MINCIUNII.

Eu voi susţine pe acel/ acei care merg pe calea mea, pe calea bunăstării, justiţiei independente, economiei de stat, spre România, de care am fost rupţi şi la care trebuie să ajungem.

Autor: Bălteanul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here