Prostestele lui Dodon:încercare de a specula pe fricile oamenilor și a trezi spiritele naționaliste?

0
242

Protestele de ieri din Nordul Moldovei, organizate de PSRM, nu sunt nimic altceva decât o încercare a lui Dodon de a specula pe fricile oamenilor și a trezi spiritele naționaliste în rândul cetățenilor alolingvi.

Până acum nu era nicidecum legiferată limba rusă și oamenii trăiau liniștiți fără a avea careva frici din aceasta cauză. Eșuarea guvernării socialiste este principalul motiv pentru care sunt scoși oamenii in stradă, Dodon după ce a pierdut alegerile și s-a ales praf din el, își joacă cartea naționalistă pentru a încinge spiritele.

Foarte mult ar dori el ca cealaltă tabăra să reacționeze și să organizeze contraproteste, eventual posibil și niște ciocniri fizice sau verbale care să ajungă de dorit pe internet, pentru a bulversa și mai mult societatea. El recurge la aceste acțiuni pentru a deveni dintr-un “culiocar”, într-un un mare apărător al Rusiei, rușilor și a valorilor rusești.

Cât a fost cu mâna in culioc a uitat de împărțirea populației pe criteriu etnolingvistic, dar noi am promovat valorile noastre și am obținut ca limba română, fără conflicte și speculații sa fie la ea acasă și acceptată de majoritatea populației, inclusiv de cetățenii alolingvi cu care putem trăi in armonie, fără ca nimeni să ne dezbine pe criterii de limbă, naționalitate sau cultură. Tot de ce avem nevoie e să ne respectam unul pe altul, inclusiv constituția și limba română, consfințită ca limbă de stat în Constituție!

Cu acest mesaj a venit pe pagina sa de facebook Mihai Goian, activistul civic din Ungheni.

https://www.facebook.com/goianmihaiunionist/posts/241342674191255

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here