14 organizaţii neguvernamentale din zona de centru a Republicii Moldova vor beneficia de granturi în cadrul unui proiect finanţat de UE

0
54

14 organizaţii neguvernamentale din zona de centru a Republicii Moldova vor beneficia de granturi în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul început în 2019 are ca scop dezvoltarea a patru domenii: aprovizionare cu apă şi canalizare, gestionarea deşeurilor solide, eficienţă energetică şi rezolvarea problemelor de mediu.Printre benificiarii proiectului se numără şi Asociaţia Obştească Eco-Răzeni, din raionul Ialoveni. Tinerii au primit aproape 50 de mii de euro din partea Uniunii Europene pentru un proiect ce îşi propune gestionarea eficientă a deşeurilor.

În cadrul programului, au fost oferite granturi de la 6600 euro până la 50 de mii de euro pentru 14 organizaţii neguvernamentale din raioanele Călăraşi, Străşeni, Criuleni, Anenii Noi, Ialoveni şi Dubăsari.

„Acest program merge cot la cot cu alte programe legate de infrastructură şi  pentru noi este foarte important pentru că influenţează direct viaţa localnicilor”, A SPUS MAGDALENA MUELLER-URI, reprezentant Delegaţia U.E. în Republica Moldova.

Suma totală a granturilor oferite de Uniunea Europeană pentru cele 14 organizaţi neguvernamentale este de 380 de mii de euro. Programul de granturi este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei, cu suportul financiar al Uniunii Europene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here