Prezența la vot în Diasporă: Montreuil, Frankfurt și Londra, primele în topul orașelor unde au votat cei mai mulți alegători

0
41

Cei stabiliți peste hotare au dat dovadă de o mobilizare fără precedent în cel de-al doilea tur de scrutin.

Comisia Electorală Centrală a publicat lista secțiilor de votare din străinătate la care au votat cei mai mulți alegători.

Primele în top sunt Franța, or. Montreuil, 344 – cu un număr de 4 827 de alegători; Germania, Francfurt 349 – und eși-au dat votul deja 4166 de alegători și Marea Britanie, Londra, 394 – cu 3881 alegători.

Conform informațiilor de la ora 17.00, secțiile de votare deschise în străinătate la care au votat cei mai mulți alegători, sunt:

CEC precizează că, potrivit normelor legale, buletine de vot suplimentare nu pot fi tipărite și distribuite. Luând în considerare faptul că buletinele de vot sunt numerotate în conformitate cu numărul sectei de votare, nu e posibil nici de realizat transferul acestora de la o secție la alta.

În acest context, CEC îndeamnă cetățenii noștri să meargă să și exercite dreptul de vot la cea mai apropiată secție de votare, unde este disponibil un număr mai mare de buletine de vot. Pentru facilitarea acestui proces puteți utiliza și aplicația https://diaspora.voteaza.md/.

În cazul secției de votare din Frankfurt pe Main, Germania CEC face apel către toți alegătorii care se află încă în așteptare să folosească posibilitatea de a vota la una din secțiile de votare mai puțin solicitate din orașele: Stuttgart, Kassel, Strasbourg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here