România Mea – Platforma Știrilor Pozitive despre România și Republica Moldova

0
71

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (D.R.R.M.), instituție fondată la 17.02.2020, are drept misiune elaborarea de strategii, politici, acțiuni, proiecte pentru promovarea și consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie, care stă la baza relației României cu Republica Moldova. În acest sens, D.R.R.M. a acordat, în anul 2020, finanțare nerambursabilă în scopul realizării de proiecte, programe şi acţiuni de către instituții media, educaționale, eclesizastice, culturale.

Cu prilejul Zilei Naționale a României, la data de 1 decembrie a.c., a fost lansat proiectul „România Mea – Platforma Știrilor Pozitive despre România și Republica Moldova”, dezvoltat de către de Asociația Română pentru Sprijin și Inițiativă Comunitară, cu finanțare din partea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova, Ana Guțu, își exprimă aprecierea cu privire la acest demers: „D.R.R.M. va continua să sprijine astfel de inițative care au un rol foarte important – acela de a face cunoscută implicarea multidimensională a României peste Prut. Nu este un secret că, adeseori, instituțiile media trec sub tăcere, nu întâmplător, sprijinul concret către R. Moldova atât din partea României, cât și la nivelul Uniunii Europene. Mai mult, este bine cunoscut că fenomenul fake news a luat amploare în ultimii ani și el trebuie combătut puternic.”

Platforma „România Mea” are ca scop promovarea imaginii reale a României în contextul relației dintre cele două țări. De asemenea, aceasta oferă posibilitatea jurnaliștilor și studenților de pe ambele maluri ale Prutului de a publica și de a afirma relația dintre România și Republica Moldova.

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova își exprimă convingerea că astfel de proiecte vor continua să fie inițiate și subliniază, o dată în plus, importanța lor în contextul promovării sprijinului oferit de România Republicii Moldova, spre a fi cunoscut atât de către cetățenii români, cât și de cei din R. Moldova.

Vă invităm să descoperiți platforma „România Mea” accesând link-ul de mai jos: 

http://romaniamea.md/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here