Ucraina: UE prelungeşte până la 15 martie 2021 sancţiunile împotriva încălcărilor integrităţii teritoriale

0
64

Consiliul Uniunii Europene a decis joi să prelungească sancţiunile care vizează persoanele şi entităţile care continuă să submineze sau să ameninţe integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei, pentru o perioadă suplimentară de şase luni, până la 15 martie 2021, potrivit www.consilium.eu.

Măsurile restrictive existente prevăd atât restricţii de călătorie, cât şi îngheţarea activelor şi vor continua să se aplice unui număr de 175 de persoane şi 44 de entităţi.

Decizia a fost adoptată de Consiliu prin procedură scrisă. Actele juridice vor fi publicate în Jurnalul oficial al UE vineri, 11 septembrie 2020.

Sancţiunile în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei au fost introduse pentru prima dată la 17 martie 2014.

Printre alte măsuri ale UE instituite ca răspuns la criza din Ucraina se numără sancţiuni economice care vizează sectoare specifice ale economiei ruse, actualmente în vigoare până la 31 ianuarie 2021, şi măsuri restrictive ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei şi Sevastopolului, limitate la teritoriul Crimeei şi Sevastopolului, actualmente în vigoare până la 23 iunie 2021.

Lista persoanelor şi entităţilor sancţionate este revizuită în mod constant şi face obiectul unor reînnoiri periodice din partea Consiliului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here