Alertă cu bombă la cea mai aglomerată secție de votare din afara țării

0
31

Alertă cu bombă la cea mai aglomerată secție de votare din afara țării. Cu câteva minute în urmă, reprezentanții Poliției din orașul Frankfurt, Germania au comunicat despre recepționarea unui apel telefonic cu privire la plasarea unei bombe la secția de votare din acest oraș. În scurt timp, la fața locului au ajuns serviciile specializate germane, pentru a efectua verificări.

Diaspora s-a mobilizat astăzi ca niciodată. În unele orașe, oamenii stau la cozi și câte 8 ca să poată vota. În multe secții de votare de peste hotare buletinele de vot sunt pe sfârșite.

Cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Germania au încins o horă chiar în fața secției de votare.

Consulatul general al Republicii Moldova la Frankfurt le-a recomandat cetățenilor care stau la coadă să meargă să voteze în alte orașe, deoarece buletinele de vot sunt deja pe sfârșite.

Mobilizarea în orașele din România este și de această dată una exemplară.

La secțiile de votare din Franța oamenii au stat și câte 3-4 ore la coadă pentru a vota.

Iar în Irlanda, oamenii au s-au mobilizat cu muzica soților Aldea Teodorovici.

În Italia, numărul de alegători pare să fie la fel de mare ca în primul tur de scrutin. În urmă cu două săptămâni, au votat 46 de mii 442 de cetățeni.

Ploaia nu i-a speriat pe moldovenii din Londra. Sub umbrele, oamenii au format cozi imense.

Și la Praga diaspora s-a mobilizat la maximum.

În primul tur al alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, aproape 150 de mii de alegători stabiliți în străinătate și-au exercitat dreptul de vot la secțiile de votare deschise peste hotarele Republicii Moldova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here