Codreanu: “RESPECT PENTRU CEI CIRCA 150.000 DE CETĂȚENI AI REPUBLICII MOLDOVA DIN DIASPORA CARE AU VENIT LA VOT!”

0
329

“Primul tur al alegerilor prezidențiale aduce motiv clar de bucurie: mobilizarea exemplară a cetățenilor din afara Republicii #Moldova. Aproape 150.000 de persoane au votat în cele 139 de secții de vot deschise în #Diaspora (și votul continuă!). M-au impresionat în mod deosebit cei care au făcut mii de kilometri pentru a-și exprima votul. Felicitări și vă mulțumesc pentru implicare!

Cu siguranță, dacă numărul secțiilor de vot ar fi fost mai mare, prezența ar fi fost și ea mai mare. A contat, bineînțeles, și contextul epidemiologic dificil prin care trecem în prezent.

Republica Moldova ar trebui să învețe din experiența României atunci când vine vorba de organizarea scrutinelor pentru cetățenii din Diaspora. Mai multe secții și cel puțin 2 zile de vot, cu program extins până la 23:59, pentru a evita cozile.

Este important să se păstreze același entuziasm pentru turul II, atunci când obiectivul nostru comun este debarcarea lui Dodon și readucerea Republicii Moldova pe făgașul normalității.

Aștept cu încredere mesaje publice de sprijin din partea celorlalți candidați pentru Maia Sandu! Pe 15 noiembrie, trebuie să transformăm sloganul “Jos, #Dodon!” în realitate.”

Acesta a fost mesajul deputatului român Constantin Codreanu după anunțarea primelor rezultate la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

https://www.facebook.com/ConstantinCodreanuRO/posts/2779311242386967

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here