CINSTE OSTAȘILOR ROMÂNI CĂZUȚI PENTRU ELIBERAREA BASARABIEI

0
382

Un nou monument închinat eroilor români și distrus de sovietici a fost reinaugurat în Republica Moldova la Semeni, Ungheni.

” Un contraargument clar pentru cei care promovează teza falsă și toxică a “abandonării Basarabiei de România”. Aceste monumente sunt dovada clară a sacrificiului făcut pentru eliberarea acestei palme de pământ românesc”, spune deputatul român Constantin Codreanu prezent la evenimentul de reinaugurare a monumentului.

” Îl felicit pe domnul Vasile Gaviuc, primarul unionist al comunei Zagarancea, din care face parte satul Semeni, pentru implicare. Așa cum i-am promis și dânsului, și locuitorilor comunei, le sunt mereu aproape. Le mulțumesc prietenilor de la Asociația MONUMENTUM – Iulian Rusanovschi, Sergiu Lîsenco – pentru sprijin. Sunt convins că nu e ultimul astfel de monument pe care îl (re)inaugurăm împreună.A fost o onoare să avem serviciul divin oficiat de 3 preoți, preotul din localitate și 2 preoți ai Mitropoliei Basarabiei a Patriarhiei Române: părintele Acatrinei Florin Mihai de la Medeleni și părintele Iulian de la Drujba. Le mulțumesc prietenilor, colegilor unioniști Mihai Goian și Oleg Chicu pentru consecvență! Fostul primar, prezent la eveniment, ne-a arătat locul în care au fost îngropați cei 50 de ostași români secerați de gloanțele sovieticilor. M-aș bucur să amenajăm corespunzător și această porțiune a cimitirului ca să îi putem comemora pe viitor pe eroii noștri, eroii României.

Cinste lor, Eroilor!” a mentionat pe pagina sa de facebook deputatul Constantin Codreanu.

CINSTE OSTAȘILOR ROMÂNI CĂZUȚI PENTRU ELIBERAREA BASARABIEI 🇷🇴🇲🇩⠀Un nou monument închinat eroilor români și…

Posted by Constantin Codreanu on Monday, September 28, 2020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here