Donația de aproape 1 milion de euro din partea Bucureștiului pe masa Chișinăului

0
242

Consiliul municipal Chișinău a acceptat donația în valoare de 846 mii de euro din partea Primăriei sectorului 6 a municipiului București, pentru lucrările de reamenajarea parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani, prevăzute pentru etapa a II-a.

Beneficiar al proiectului este Pretura sectorului Buiucani din Chișinău. Pretorul Vadim Brînzaniuc, raportor asupra proiectului de decizie a informat că Acordul de parteneriat dintre părți a fost semnat în decembrie 2019, iar săptămâna trecută, Consiliul local al Primăriei sectorului 6 a municipiului București a aprobat alocarea surselor pentru reabilitarea parcului „Alunelul”.

La rândul său, primarul Ion Ceban a menționat că această donație din partea Bucureștiului este un gest de prietenie față de Chișinău și un exemplu de colaborare bazată pe încredere între cele două municipalități.

Reabilitarea spațiului public prevede construcția unei fântâni arteziene, instalarea iluminatului nocturn decorativ, precum și a sistemului de irigare a gazonului, amenajarea unui teatru de vară, a terenurilor de joacă și sport, dar și mobilier urban.

Sursa: infoprut.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here