ROMÂNIA SPRIJINĂ REPUBLICA MOLDOVA: 250.000 DE EURO PENTRU PROIECTE ÎN SPRIJINUL SOCIETĂȚII CIVILE ȘI AL PRESEI INDEPENDENTE

0
280

” Veste bună de la #București. Salut decizia Ministerului Afacerilor Externe de a acorda 250.000 euro pentru implementarea proiectelor în sprijinul societății civile și al presei independente din Republica Moldova.

Contribuția este alocată din bugetul cu destinația cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară pentru anul 2020 și va fi acordată prin organizația European Endowment for Democracy (EED), înființată în 2013 de Uniunea Europeană și statele membre, ca entitate independentă cu expertiză în promovarea proiectelor destinate consolidării democrației și drepturilor omului în Vecinătatea UE.

#România completează în acest fel investițiile multiple realizate în Republica Moldova, inclusiv prin intermediul Agenției de cooperare internațională pentru dezvoltare (#RoAid), din subordinea #MAE, în infrastructură, instituții de învățământ, în sistemul medical și în alte numeroase domenii, inclusiv în mass-media, cu scopul profesionalizării și asigurării independenței în vederea îndeplinirii cu succes a rolului său democratic.

Este o finanțare complementară celei acordate prin intermediul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Următorul pas este ca, în 2021, să transformăm #DRRM într-un Minister al Reunificării și să suplimentăm bugetul alocat pentru #Basarabia.

Ca să facem acest lucru, e nevoie de sprijin politic exprimat prin voturile acordate pe 5-6 decembrie la alegerile parlamentare. Votăm Partidul Mișcarea Populară, numărul 2 pe buletinul de vot, singurul partid parlamentar care promovează #ReUnirea ca proiect de țară. Votăm #PMP🍏 ca să transpunem în realitate Decalogul pentru Republica Moldova –https://www.constantincodreanu.ro/decalog_republica…! Votăm PMP pentru a reface România Mare! “. A menționat intr-o postare pe facebook deputatul român Constantin Codreanu.

https://www.facebook.com/ConstantinCodreanuRO/posts/2789098951408196

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here