Incendiul de la Filarmonică a fost lichidat.

0
139

Inspectoratul Național pentru Situații de Urgență anunță despre lichidarea incendiului în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, la ora 10:05.

Potrivit IGSU, la fața locului se continuă efectuarea lucrărilor de demontare și înlăturare a materialelor de construcție care prezintă pericol, dar și vor evacua fonoteca din biblioteca Filarmonicii Naționale. La fața locului lucrează laboratorul experimental antiincendiar pentru înaintarea versiunilor.

Pompierii continuă lichidarea focarelor de ardere din interiorul clădirii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Pe parcursul nopții, intervenția a fost suspendată, fiind reluată la ora 06.00.

Potrivit Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la fața locului se află opt autospeciale, inclusiv două autoscări. Este antrenată și o macara pentru lucrări de dezasamblare și demontare a materialelor constructive ale acoperișului.

În comun cu autoritățile, urmează să fie identificat un sediu pentru ca artiștii să-și poată continua activitatea.

Incendiul la Filarmonica Națională a izbucnit ieri, în jurul orei 12.00. Pompierii au reușit să-l localizeze după mai bine de patru ore. Tavanul sălii principale a clădirii a cedat. Laboratorul Experimental Antiincendiar urmează să stabilească circumstanțele de producere a incendiului după efectuarea cercetării statistice și dinamice a locului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here