Pe străzile din Chișinău urmează să ajungă troleibuze moderne

0
102

Un lot de 8 troleibuze clasice, de ultimă generație, achiziţionate de la uzina din Minsk, au ajuns la Chișinău și urmează a fi asamblate la Atelierul de reparații al Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău”, a anunțat primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban.

Potrivit lui, troleibuzele sunt dotate cu sisteme de aer condiţionat, camere de supraveghere în interior si prize USB pentru călători. De asemenea, unităţile de transport au blocurile optice pe bază de LED si oglinzi cu reglaj electric, rampă de acces pentru persoanele cu nevoi speciale.

„În această perioadă se execută deservirea tehnică a celorlalte 10 troleibuze de model SKODA, ce au fost procurate din orasul RIGA, care la fel corespund tuturor standardelor si care urmează să fie puse în circuit”, a anunțat Ceban pe pagina de Facebook.

Anterior, pe străzile Chişinăului au fost lansate 5 troleibuze noi articulate din Belarus, 5 troleibuze articulate cu parcurs de model Solaris din Riga si 10 troleibuze clasice de model SKODA, cu parcurs.

Potrivit autorităţilor municipale, până în luna martie urmează să ajungă încă 22 de troleibuze noi clasice din R. Belarus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here